Pečená krůtí roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená krůtí roláda
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24027 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nádivka | |
---|---|
1 ks | Celer řapíkatý |
4 polévková lžíce | Džus jablečný |
53,3 g | Hrozinky |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
200 g | Švestky |
3 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
Omáčka | |
400 ml | Džus jablečný |
1 kávová lžička | Ocet jablečný |
1 ks | Šalotka |
200 ml | Vývar drůbeží |
Pečená krůtí roláda | |
1 kg | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 174,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Džus jablečný, Hrozinky, Jablka, Šalotka, Švestky, Džus jablečný, Ocet jablečný, Šalotka, Krůtí prsa, Olej kukuřičný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vývar drůbeží, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená krůtí roláda postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme šalotky a opékáme je 5 minut. Přidáme celer a jablko a opékáme je 5 minut. Přidáme zbytek surovin na nádivku, pánev přikryjeme a dusíme 5 minut. Nádivku dáme do misky a necháme vychladnout. |
2 | Maso nařízneme vodorovně od slabšího konce k silnějšímu, rozevřeme, dáme mezi vrstvy potravinářské fólie a rozklepneme. Maso osolíme. Nádivku rozprostřeme na maso, maso zabalíme a svážeme provázkem. Na pekáči rozehřejeme olej a roládu na něm opečeme dozlatova. Potom vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut. |
3 | Roládu vyjmeme z pekáče a přikryjeme alobalem. Ze šťávy odstraníme tuk a pekáč postavíme na sporák. Přidáme šalotku a polovinu moštu a omáčku vaříme na středně silném ohni 2 minuty. Usazeniny ze dna seškrabujeme vařečkou. Přilijeme zbytek moštu, vývar a ocet a omáčku vaříme 10 minut do zhoustnutí. Z rolády odstraníme provázek, nakrájíme ji na plátky, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou. |