Recept

Hovězí pečeně po rýnsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24068

Ingredience

1 ks Bobkový list
7 ks Cibule
1 g Cukr krupice
1000 g Hovězí kýta
250 ml Hovězí vývar základní
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
40 g Hrozinky
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Ocet kvasný lihový
5 ks Pepř černý celý
50 g Perník
80 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Sádlo škvařené
1 g Sůl
250 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 765kJ
13% Sacharidy 46 g
48% Tuky 36 g
15% Sodík 293 mg
74% Bílkoviny 41 g

Hovězí pečeně po rýnsku postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso dáme do velkého hrnce. Poté ho zalijeme směsí vody a octa. Jakmile je maso ponořené, přidáme k němu bobkový list, pepř, hořčičné semínko a nasekanou cibuli. Hrnec s masem a nálevem dáme do ledničky a v ledničce necháme 3 dny. Maso občas zkontrolujeme a obrátíme.

2

Po třech dnech maso vyjmeme z nálevu. Osušené maso na sádle orestujeme ze všech stran. Orestované maso podlijeme hovězím vývarem, červeným vínem a 100 ml nálevu. Poté maso přikryjeme poklicí a dusíme asi 1 hodinu. Po 1 hodině do vzniklé tekutiny přisypeme nastrouhaný perník a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut. Poté maso vyjmeme. K omáčce přimícháme směs ze smetany a mouky, přivedeme k varu. Vše povaříme 5 minut. Nakonec omáčku promícháme s hrozinkami. Dle chuti přidáme cukr a sůl. Do hotové omáčky vložíme na plátky rozkrájené maso a ještě krátce prohřejeme.

3

Tento pokrm podáváme s bramborovými knedlíky a jablečným kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept