Hovězí pečeně po rýnsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně po rýnsku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24068 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
7 ks | Cibule |
1 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1000 g | Hovězí kýta |
250 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
50 g | Perník |
60 g | Sádlo škvařené |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno červené |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 121,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Hrozinky, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Perník, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně po rýnsku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso dáme do velkého hrnce. Poté ho zalijeme směsí vody a octa. Jakmile je maso ponořené, přidáme k němu bobkový list, pepř, hořčičné semínko a nasekanou cibuli. Hrnec s masem a nálevem dáme do ledničky a v ledničce necháme 3 dny. Maso občas zkontrolujeme a obrátíme. |
2 | Po třech dnech maso vyjmeme z nálevu. Osušené maso na sádle orestujeme ze všech stran. Orestované maso podlijeme hovězím vývarem, červeným vínem a 100 ml nálevu. Poté maso přikryjeme poklicí a dusíme asi 1 hodinu. Po 1 hodině do vzniklé tekutiny přisypeme nastrouhaný perník a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut. Poté maso vyjmeme. K omáčce přimícháme směs ze smetany a mouky, přivedeme k varu. Vše povaříme 5 minut. Nakonec omáčku promícháme s hrozinkami. Dle chuti přidáme cukr a sůl. Do hotové omáčky vložíme na plátky rozkrájené maso a ještě krátce prohřejeme. |
3 | Tento pokrm podáváme s bramborovými knedlíky a jablečným kompotem. |