Polévka z tresky s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z tresky s fazolemi
Polévka z tresky s fazolemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24350 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Fazole Borlotti |
1 ks | Mrkev kořen |
120 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 27,8mg |
Draslík | 379,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 62,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole Borlotti, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z tresky s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Očistíme fazole a necháme ve větším množství vody bobtnat 12 hodin. Oloupeme cibuli, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme a omyjeme, očistíme celer a omyjeme. Mrkev a celer pokrájíme na kousky. |
2 | Zeleninu vhodíme do hrnce, přidáme oloupaný stroužek česneku, bobkový list a scezené fazole, vše zalijeme větším množstvím vody a uvedeme do varu. Fazole uvaříme a ke konci vaření osolíme. |
3 | Tresky stáhneme, vykostíme a pokrájíme na kusy. Osmažíme na oleji v pánvi do zlatova a udržujeme teplé. |
4 | Scedíme třetinu fazolí, propasírujeme sítem a propasírované fazole vratíme do hrnce s celými fazolemi. Patnáct minut před koncem vaření přidáme osmažené kusy tresky, vše promícháme. Hotovou polévku zalijeme zbývajícím olejem, opepříme čerstvě mletým pepřem a horkou podáváme. |