Recept

Jemná terina z krocana s olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 24459

Ingredience

mixovaná směs
125 g Chléb toastový
1 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Sherry brandy
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
mleté maso
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 polévková lžíce Sůl
600 g Vepřová plec
2 ks Česnek
Jemná terina z krocana s olivami
2 ks Bobkový list
500 g Krůtí prsa
0,5 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy zelené
50 g Olivy černé
50 g Ořechy vlašské
1 ks Pomeranče
250 g Slanina vepřová
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,213 kcal
Kilojoule 5 076kJ
10% Sacharidy 35 g
115% Tuky 86 g
80% Sodík 2 g
130% Bílkoviny 73 g

Jemná terina z krocana s olivami postup přípravy receptu:

1

Do mixeru dáme vajíčka, smetanu, sůl, pepř, sherry brandy, na kostičky nakrájený toustový chléb a vše rozmixujeme. Omytou petrželku s očištěnou cibulí a česnekem pokrájíme nadrobno.

2

Vepřové omyté maso nakrájíme na kusy a pomeleme najemno na masovém strojku. Maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, promícháme, přidáme rozmixovanou směs a znovu vše důkladně promícháme. Necháme odpočinout na chladném místě.

3

Mezitím si krocaní prsa omyjeme, nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, které pokrájíme na proužky. Třetinu z těchto proužků ještě nakrájíme na malé kousky a přimícháme je do masové směsi. Ostatní krůtí maso v míse osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a promícháme.

4

Nakládané černé a zelené olivy rozkrájíme.

5

Nádobu na terinu vyložíme tenkými dlouhými plátky slaniny tak, aby konce visely přes okraj nádoby minimálně 5 cm.

6

Nádobu naplníme 1/2 masové směsi, na ni rozložíme vrstvu oliv, na to dáme vlašské ořechy, potom narovnáme vrstvu krůtího masa, znovu ořechy a vrstvu oliv. Vše zakryjeme masovou směsí. Uhladíme a povrch zakryjeme přečnívajícími konci slaniny. Navrch položíme bobkové listy, stonek tymiánu, nádobu uzavřeme, vložíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme 1 a 1/2 hodiny při 175 °C. Upečenou terinu necháme vychladnout, a poté ji dáme do chladničky minimálně na 12 hodin odpočinout.

7

Před podáváním odstraníme bobkové listy s tymiánem, krocaní terinu nakrájíme na plátky a servírujeme s plátky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept