Hovězí guláš maďarský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš maďarský
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24607 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
1000 g | Hovězí kližka |
25 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 178,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 527,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš maďarský postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. |
2 | Přidáme hovězí maso pokrájené na kostičky, osolíme, opepříme, promícháme a hrnec zakryjeme. Jakmile maso pustí šťávu, hrnec odkryjeme a občas promícháme. |
3 | Až se šťáva odpaří a zbude v hrnci jen maso a tuk, zasypeme mletou paprikou, zaprášíme moukou, necháme trochu orestovat a podlijeme horkou vodou. Nyní přidáme oloupaná a jadérek zbavená rajčata a prolisovaný česnek. Hrnec částečně zakryjeme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl. |
4 | Podáváme s těstovinami. |