Recept

Paštičky s tuňákem a jarní cibulkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24632

Ingredience

náplň s tuňákem
5 ks Cibulka jarní
5 ks Rajčata
200 g Telecí pečeně
200 g Tuňák v oleji
krém
150 g Jogurt bílý
5 polévková lžíce Majonéza
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
Paštičky s tuňákem a jarní cibulkou
1 balení Listové těsto
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 710kJ
2% Sacharidy 8 g
39% Tuky 29 g
16% Sodík 322 mg
51% Bílkoviny 29 g

Paštičky s tuňákem a jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve upečeme paštičky. Na pomoučeném vále z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 8 cm.

2

Z 2/3 koleček opět vypichujeme malá kolečka, která odložíme na plech vyložený pečicím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potíráme vajíčkem, na něj posadíme dva, opět vajíčkem potřené kroužky těsta. Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky. Pečeme je 8-1O minut dozlatova. Upečené paštičky si odložíme na mísu a k přípravě tohoto pokrmu použijeme v poměru k náplni jen 8 kusů paštiček.

3

Připravíme si náplň: tuňáka z konzervy scedíme a dáme do misky. Přidáme k němu drobně pokrájené upečené telecí maso. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka, pak je nakrájíme na kostičky a přidáme k tuňáku spolu s očištěnou jarní cibulkou, pokrájenou na tenké kroužky. Všechny přísady promícháme a pomocí lžíce naplníme paštičky.

4

V druhé misce si rozmícháme smetanový jogurt se solí a pepřem, přimícháme k němu majonézu a rozetřený česnek. Krém rozdělíme na povrch rybí náplně a dáme do předehřáté trouby na 5-8 minut zapéct. Pečeme při 180 °C.

5

Upečené paštičky dáme na mísu, zakryjeme upečenými "pokličkami" a podáváme jako předkrm.

Poznámka

Upečené paštičky si odložíme a k přípravě tohoto pokrmu použijeme v poměru k náplni jen 8 kusů paštiček. Ostatní si odložíme k přípravě s druhou náplní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept