Provensálská zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálská zelenina
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25329 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
400 g | Cuketa |
30 ml | Olej olivový |
120 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Provensálské koření |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 508,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálská zelenina postup přípravy receptu:
1 | Zahřejeme olej, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme prolisovaný česnek, přidáme na kostičky nakrájené papriky a cukety a za stálého míchání osmahneme. Po několika minutách přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osmahneme, přisypeme provensálské bylinky, osolíme a promícháme a další 2 minuty necháme při mírné teplotě dusit. Chceme-li, aby byla zelenina měkčí, přilijeme trochu vody a podusíme. Tekutinu vyvaříme, podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme posypané strouhaným parmazánem. |