Recept

Těstovinová terina se špenátem a hřiby

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25431

Ingredience

dušený špenát
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Česnek
200 g Špenát listový čerstvý
dušené lesní houby
200 g Houby čerstvé
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Zakysaná smetana
obloha
150 g Houby nakládané
Těstovinová terina se špenátem a hřiby
200 g Mozzarella
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Sýr balkánský
1 kávová lžička Sůl
200 g Těstoviny Penne
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

125% Kalorie 2,460 kcal
Kilojoule 10 291kJ
52% Sacharidy 188 g
194% Tuky 145 g
246% Sodík 5 g
192% Bílkoviny 108 g

Těstovinová terina se špenátem a hřiby postup přípravy receptu:

1

Očištěný, drobně pokrájený česnek krátce zpěníme na másle. Přidáme umytý, na kousky pokrájený listový špenát, který pod pokličkou podusíme 8-10 minut. Špenát osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme z plotny.

2

Čerstvé houby (hřiby, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na kterém houby podusíme, přimícháme k nim zakysanou smetanu, ochutíme solí, pepřem a směs hub promícháme se špenátem.

3

Drobné těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme je a vychladlé smícháme s kostičkami Mozzarelly.

4

Nádobu na terinu vyložíme alobalem, vymažeme ji máslem a na dno vložíme polovinu uvařených těstovin. Na ně poklademe vrstvu špenátu s houbami, které zakryjeme zbytkem těstovin.

5

Nádobu uzavřeme, položíme do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut při 175 °C.

6

Upečenou těstovinovou terinu odkryjeme, necháme pár minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s nakládanými houbami v sladkokyselém nálevu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept