Těstovinová terina se špenátem a hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinová terina se špenátem a hřiby
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25431 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
dušený špenát | |
---|---|
3 ks | Česnek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
dušené lesní houby | |
200 g | Houby čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
obloha | |
150 g | Houby nakládané |
Těstovinová terina se špenátem a hřiby | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mozzarella |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr balkánský |
200 g | Těstoviny Penne |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 188g |
---|---|
Cholesterol | 384,2mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,4mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 74,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana, Houby nakládané, Mozzarella, Sůl, Sýr balkánský, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Máslo čerstvé, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinová terina se špenátem a hřiby postup přípravy receptu:
1 | Očištěný, drobně pokrájený česnek krátce zpěníme na másle. Přidáme umytý, na kousky pokrájený listový špenát, který pod pokličkou podusíme 8-10 minut. Špenát osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme z plotny. |
2 | Čerstvé houby (hřiby, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na kterém houby podusíme, přimícháme k nim zakysanou smetanu, ochutíme solí, pepřem a směs hub promícháme se špenátem. |
3 | Drobné těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme je a vychladlé smícháme s kostičkami Mozzarelly. |
4 | Nádobu na terinu vyložíme alobalem, vymažeme ji máslem a na dno vložíme polovinu uvařených těstovin. Na ně poklademe vrstvu špenátu s houbami, které zakryjeme zbytkem těstovin. |
5 | Nádobu uzavřeme, položíme do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut při 175 °C. |
6 | Upečenou těstovinovou terinu odkryjeme, necháme pár minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s nakládanými houbami v sladkokyselém nálevu. |