Chřestová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25446 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
1 ks | Citrony |
10 g | Cukr krupice |
200 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř bílý |
5 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 g | Víno bílé |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 337,7mg |
Draslík | 369,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citrony, Cukr krupice, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Do vína přidáme trochu soli a cukru, chřest v něm uvaříme do měkka. 3 lžíce vývaru odebereme, zbývající až na malé množství slijeme a ve zbytku tekutiny chřest jemně rozmixujeme. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme trochu kůry a vymačkáme šťávu. Ze žloutků a 3 lžic vývaru ušleháme ve vodní lázni krém. Přidáme sójovou omáčku a zázvor. Tenkým pramínkem přiléváme za stálého míchání rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme rozmixovaný chřest a podle potřeby omáčku zředíme trochou vývaru. Ochutíme solí, cukrem, pepřem, citronovou šťávou a kůrou. |