Recept

Vařená telecí kýta s majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25548

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
80 g Cibule
50 g Citrony
2 polévková lžíce Hořčice
80 g Mrkev kořen
3 ks Nové koření celé
100 ml Ocet vinný
100 g Okurky nakládané
200 ml Omáčka tatarská
4 ks Pepř černý celý
80 g Petržel kořen
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1500 g Telecí kýta
100 g Vepřová kýta uzená
1200 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 625kJ
4% Sacharidy 15 g
50% Tuky 37 g
22% Sodík 439 mg
64% Bílkoviny 36 g

Vařená telecí kýta s majonézou postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu lehce naklepeme, potřeme pikantní hořčicí a poklademe velmi tenkými plátky slaniny, kyselé okurky a uzeného masa. Zabalíme do rolády, omotáme provázkem nebo si vypomůžeme párátky. Roládu vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přilijeme víno, ocet, přidáme cibuli, sůl, pepř, nové koření, mrkev, celer, petržel a bobkový list. Vaříme hodinu. Roládu vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a uložíme do ledničky do druhého dne.

2

Roládu nakrájíme na plátky, ozdobíme plátky citronu a podáváme jako součást studeného bufetu. Tatarskou omáčku nebo ochucenou majonézu podáváme zvlášť v omáčníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept