Jednoduchý recept

Vídeňské řízky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25593

Ingredience

1 ks Citrony
16 ks Kapary
1 polévková lžíce Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Sardelové řezy
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
800 g Telecí kýta
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 814 kcal
Kilojoule 3 405kJ
10% Sacharidy 36 g
51% Tuky 38 g
186% Sodík 4 g
141% Bílkoviny 80 g

Vídeňské řízky postup přípravy receptu:

1

Telecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na talíř dáme mouku. V dalším talíři rozšleháme vejce s mlékem a na třetí talíř nasypeme strouhanku.

2

Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

3

Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm osmažíme z každé strany asi 4 minuty. Hotové řízky vyjmeme z pánve a necháme je na papírové utěrce okapat.

4

Omyjeme citron a nakrájíme ho na plátky. Vídeňské řízky podáváme zdobené plátky citronu, sardelemi a kapary.

Poznámka

Jako příloha se hodí bramborový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept