Vídeňské řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňské řízky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25593 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
16 ks | Kapary |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Sardelové řezy |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 416,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 255,4mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňské řízky postup přípravy receptu:
1 | Telecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na talíř dáme mouku. V dalším talíři rozšleháme vejce s mlékem a na třetí talíř nasypeme strouhanku. |
2 | Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm osmažíme z každé strany asi 4 minuty. Hotové řízky vyjmeme z pánve a necháme je na papírové utěrce okapat. |
4 | Omyjeme citron a nakrájíme ho na plátky. Vídeňské řízky podáváme zdobené plátky citronu, sardelemi a kapary. |
Poznámka
Jako příloha se hodí bramborový salát.