Omáčka z kysaného zelí k vepřovému kolenu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z kysaného zelí k vepřovému kolenu
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25649 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
150 g | Cibulka jarní |
200 g | Hrášek |
1 ks | Jablka |
80 g | Máslo čerstvé |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý celý |
50 g | Slanina vepřová |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
1,5 kg | Vepřové koleno |
2 l | Voda pitná |
350 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 57,5mg |
Draslík | 450,1mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 94,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibulka jarní, Hrášek, Jablka, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Vepřové koleno, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z kysaného zelí k vepřovému kolenu postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, polévkovou zeleninu, pepř a bobkový list. Vaříme 2-3 hodiny. |
2 | Očistíme cibulku, nakrájíme ji nadrobno a na dvou lžících másla ji podusíme doměkka. |
3 | Hrášek uvaříme ve dvou šálcích osolené vody rovněž doměkka. Slijeme, rozmixujeme s cibulkou a protlačíme sítem. Zjemníme kouskem másla. |
4 | Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme ji ve zbývajícím másle. Přidáme kyselé zelí, nakrájené jablko, zalijeme trochou horké vody a vaříme 20 minut. Uvařené zelí rozmixujeme a protlačíme sítem. Do hráškové i zelné omáčky přidáme trochu smetany a ochutíme je solí a pepřem. Do zelné omáčky vmícháme ještě trochu papriky. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou malé opečené brambory nebo vařené brambory.