Sépie smažené s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépie smažené s krevetami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25954 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
3 ks | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
180 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
300 g | Sépie |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 349,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 459,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Rajčata, Sépie, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sépie smažené s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory vaříme v osolené vodě s kmínem 20 minut. Vodu z uvařených brambor vylijeme a brambory nakrájíme na plátky široké asi 1 cm, které vložíme do větší mísy. |
2 | Krevety zbavíme schránky, podélně je nařízneme a odstraníme černé střívko. Takto připravené krevety omyjeme a osolíme. Očištěné a omyté sépie dobře okapeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
3 | Na pánvi rozehřejeme olej a za průběžného míchání na něm opékáme krevety a sépie. Když krevety zčervenají, vmícháme česnek a opékáme ještě 1 minutu. Hotovou směs vložíme do mísy k plátkům brambor. |
4 | Rajče necháme krátce spařit ve vroucí vodě, poté ho oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky. Přidáme do mísy k ostatním přísadám a promícháme. |
5 | Směs dochutíme solí a pepřem a rozdělíme do misek. Petrželovou nať opláchneme, vodu otřepeme a nať nasekáme najemno. Každou porci pokrmu petrželkou posypeme. |