Recept

Sépie smažené s krevetami

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25954

Ingredience

3 ks Brambory rané
0,5 kávová lžička Kmín celý
180 g Krevety tygří - loupané
4 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
4 ks Petržel - nať
1 ks Rajčata
300 g Sépie
1,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 802kJ
4% Sacharidy 13 g
11% Tuky 8 g
30% Sodík 607 mg
43% Bílkoviny 24 g

Sépie smažené s krevetami postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory vaříme v osolené vodě s kmínem 20 minut. Vodu z uvařených brambor vylijeme a brambory nakrájíme na plátky široké asi 1 cm, které vložíme do větší mísy.

2

Krevety zbavíme schránky, podélně je nařízneme a odstraníme černé střívko. Takto připravené krevety omyjeme a osolíme. Očištěné a omyté sépie dobře okapeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

3

Na pánvi rozehřejeme olej a za průběžného míchání na něm opékáme krevety a sépie. Když krevety zčervenají, vmícháme česnek a opékáme ještě 1 minutu. Hotovou směs vložíme do mísy k plátkům brambor.

4

Rajče necháme krátce spařit ve vroucí vodě, poté ho oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky. Přidáme do mísy k ostatním přísadám a promícháme.

5

Směs dochutíme solí a pepřem a rozdělíme do misek. Petrželovou nať opláchneme, vodu otřepeme a nať nasekáme najemno. Každou porci pokrmu petrželkou posypeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept