Rybí plátky ze sivena - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí plátky ze sivena
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 26026 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 hrst | Majoránka čerstvá |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 hrst | Pažitka |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kg | Pstruh |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 950,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Pažitka, Pstruh, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí plátky ze sivena postup přípravy receptu:
1 | Plátky ze sivena (nebo jiné podobné ryby) osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a pórkem, přelijeme vínem a v předehřáté troubě dusíme asi na 180 stupňů cca 20 minut. |
2 | Mezitím utřeme máslo do pěny a do něj zamícháme rozdrcený česnek, koření (sůl, pepř) a bylinky (pažitka, majoránka, petrželka, tymián). |
3 | Rybí plátky po udušení vyjmeme, šťávu povaříme, přidáme bylinkové máslo a smetanu (případně zahustíme hladkou moukou). Za stálého míchání nakonec krátce povaříme a horkou omáčkou zalijeme připravené udušené rybí plátky. |
4 | Podáváme s vařenými novými bramborami a ozdobíme salátem. |