Marinované steaky z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované steaky z tuňáka
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26064 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
900 g | Tuňák obecný |
4 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 621,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Ocet vinný červený, Sůl, Tuňák obecný, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinované steaky z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu smícháním octa s olejem, solí, pepřem, posekaným tymiánem, bobkovým listem a třemi lžícemi olivového oleje. |
2 | Z připravených steaků tuňáka stáhneme kůži, nakrájíme na dvoucentimetrové kostky a vložíme do marinády, v které pokrájeného tuňáka řádně promícháme. Maso pod fólií necháme v lednici den marinovat. Poté maso z marinády vyjmeme (marinádu odložíme) a obalíme v mouce. |
3 | V hlubší pánvi na dvou lžících oleje smažíme drobně posekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezezlátne. Poté přidáme obaleného tuňáka a orestujeme ze všech stran. Osmažené maso podlijeme odloženou marinádou, přimícháme na plátky nakrájené olivy plněné papričkou a směs dvě minuty provaříme. |
4 | Na míse tuňáka ozdobeného snítkami tymiánu ihned podáváme. |