Ciabatta s hřebenatkami a pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ciabatta s hřebenatkami a pestem
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26090 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Ciabatta |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
6 ks | Hřebenatka |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pesto |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 13,2mg |
Draslík | 164,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ciabatta, Citronová šťáva, Hřebenatka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ciabatta s hřebenatkami a pestem postup přípravy receptu:
1 | Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a opečeme na rozpáleném grilu po obou stranách dozlatova. Opečené plátky navrchu potřeme rozpůleným stroužkem česneku a potom olejem. |
2 | Zbylý olej rozehřejeme v pánvi, přidáme očištěné hřebenatky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme asi 2 minuty po každé straně doměkka. |
3 | Polovinu každé topinky potřeme pestem a druhou polovinu rajčatovým protlakem. Hřebenatky rozpůlíme a na každou topinku položíme 1 plátek. Mírně opepříme a ozdobíme lístkem bazalky. |
4 | Ihned podáváme. |