Hovězí játra na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí játra na cibuli
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 262 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
1000 g | Játra hovězí |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 273,3mg |
Draslík | 371,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 17g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra hovězí, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí játra na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Hovězí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Potom je protkneme hranolky slaniny. |
2 | Cibuli nakrájíme na plátky a na tuku dorůžova osmažíme. Částečně ji zalijeme vodou. Do tohoto základu vložíme opepřená játra a pod poklicí zvolna dusíme za občasného přelévání vzniklou šťávou doměkka. |
3 | Játra vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zasypeme ji hladkou moukou, osmahneme, zředíme vodou a rozšleháme. Omáčku nejméně 20 minut vaříme. |
4 | Ke konci varu omáčku podle chuti přisolíme a nakonec procedíme. |
5 | Při podávání játra krájíme na plátky a přeléváme omáčkou. |