Jednoduchý recept

Hovězí játra na cibuli

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 262
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Cibule
1000 g Játra hovězí
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
30 g Sůl
100 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 265kJ
3% Sacharidy 11 g
24% Tuky 18 g
67% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Hovězí játra na cibuli postup přípravy receptu:

1

Hovězí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Potom je protkneme hranolky slaniny.

2

Cibuli nakrájíme na plátky a na tuku dorůžova osmažíme. Částečně ji zalijeme vodou. Do tohoto základu vložíme opepřená játra a pod poklicí zvolna dusíme za občasného přelévání vzniklou šťávou doměkka.

3

Játra vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zasypeme ji hladkou moukou, osmahneme, zředíme vodou a rozšleháme. Omáčku nejméně 20 minut vaříme.

4

Ke konci varu omáčku podle chuti přisolíme a nakonec procedíme.

5

Při podávání játra krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept