Recept

Bramborovo-žampionový nákyp s masovými kuličkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26463

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
150 g Rajčata
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Gouda 45%
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 777kJ
10% Sacharidy 36 g
56% Tuky 42 g
23% Sodík 462 mg
66% Bílkoviny 37 g

Bramborovo-žampionový nákyp s masovými kuličkami postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Houby očistíme a také nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zbytky po stopkách.

2

Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme. Mleté maso, vejce a česnek smícháme, osolíme, opepříme. Vytvarujeme malé kuličky.

3

V pánvi rozpálíme olej a masové kuličky na něm opečeme. Přidáme houby a cibuli, za stálého míchání krátce podusíme. Nakonec přimícháme petržel a rajčata.

4

Do vymaštěné zapékací misky vrstvíme brambory, houbovo-cibulovou směs a masové kuličky. Smícháme smetanu s pepřem a nákyp přelijeme.

5

Posypeme zbytkem sýra a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia 50 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept