Bramborové karbanátky s treskou a lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové karbanátky s treskou a lososem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26574 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Estragon |
225 g | Losos obecný |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
120 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
225 g | Treska aljašská |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 115,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 334,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Estragon, Losos obecný, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové karbanátky s treskou a lososem postup přípravy receptu:
1 | Moučné oloupané a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a hned rozšťoucháme na hladkou kaši. |
2 | Rybí maso zbavené kůže a kostí vložíme do hlubokého rendlíku, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pod poklicí vaříme zhruba pět minut. Uvařené ryby vyjmeme z rendlíku, necháme zchladnout a maso vykostíme a rozdělíme na kousky. |
3 | Kousky masa smícháme s bramborovou kaší, přimícháme posekaný estragon, smetanu, sůl, pepř a kůru z citronu. Z promíchané hmoty tvarujeme osm menších karbanátků. Karbanátky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Na tácu necháme obalené karbanátky půl hodiny odpočinout v chladničce. Poté karbanátky usmažíme na oleji. Smažíme na každé straně pět minut. |
4 | Karbanátky hned podáváme s měsíčky citronu a salátem. |