Jednoduchý recept

Hovězí játra po tyrolsku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 267

Ingredience

100 g Cibule
50 g Citrony
50 g Hořčice
1000 g Játra hovězí
200 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
150 g Tuk
1 l Voda pitná
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 633kJ
4% Sacharidy 16 g
34% Tuky 25 g
67% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Hovězí játra po tyrolsku postup přípravy receptu:

1

Hovězí játra očistíme, omyjeme, zbavíme žilek a blan a nakrájíme je na plátky. Plátky mírně naklepeme, okraje nařízneme, opepříme je a po obou stranách na tuku opečeme a vyjmeme.

2

Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na tuku od opékání jater dorůžova. Přidáme omytý, na plátky nakrájený citron, hořčici a mírně zalijeme vodou.

3

Do základu vložíme játra, a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení játry občas zamícháme a přelijeme teplou vodou.

4

Téměř měkká játra vyjmeme do čistého kastrolu. Zeleninu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme mlékem a vodou, rozmícháme a osolíme. Za občasného promíchání důkladně provaříme.

5

Před koncem varu přilijeme smetanu a omáčku přes hustý cedník procedíme na plátky jater.

6

Nakonec do omáčky přidáme slaninu, nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou. Vše ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept