Ravioli plněné lilky a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné lilky a ricottou
Ravioli plněné lilky a ricottou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27131 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vejce slepičí |
Na náplň a na omáčku | |
5 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
500 g | Lilek |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata Cherry |
5 g | Sůl |
8 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
Na marinádu | |
3 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
5 g | Máta |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 232,2mg |
Draslík | 636,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Bazalka, Česnek, Lilek, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Bazalka, Česnek, Feferony, Máta, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli plněné lilky a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky nakrájené lilky osmažíme na pánvi se 2 lžícemi oleje a 1 stroužkem česneku. Necháme je trošku vychladnout, přidáme k nim ricottu, 5 lžic nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř a bazalku nakrájenou na tenké proužky. Bylinky na marinádu omyjeme, otrháme, dáme do misky a zalijeme teplým olejem. Necháme 30 minut marinovat. |
2 | Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky a naplníme je lilkovou směsí. |
3 | Rajčata spaříme, oloupeme a překrojíme na polovinu. Osmažíme na pánvi s přefiltrovaným bylinkovým olejem. Ravioli uvaříme v osolené vodě, scedíme je a ochutíme ještě teplými rajčaty, bylinkami z marinády a parmezánem. |