Recept

Bramborové pyré s křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27159

Ingredience

1100 g Brambory
1 polévková lžíce Křen smetanový
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 624kJ
10% Sacharidy 36 g
33% Tuky 24 g
11% Sodík 221 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bramborové pyré s křenem postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory propícháme vidličkou, urovnáme na plech vyložený alobalem a pečeme v silně vyhřáté troubě 45-60 minut doměkka.

2

Po vychladnutí upečené brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do kuchyňského robotu a za postupného přilévání oleje a smetany (150 ml) zpracujeme na hladké pyré. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Nakonec do pyré vmícháme smetanový křen.

4

Podáváme polité trochou smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept