Jednoduchý recept

Šunka z králičího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27279

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1100 g Králičí maso
30 g Sůl
1 ks Vepřová střeva tenká
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 726kJ
0% Sacharidy 2 g
10% Tuky 8 g
61% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Šunka z králičího masa postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na kostičky, část masa můžeme umlít. Přidáme 30 g soli, dobře promícháme a ze směsi vytvarujeme šišku. Necháme v chladničce do druhého dne uležet.

2

Potom do směsi přimícháme trochu vlažné vody a cukr, znovu propracujeme a ještě chvíli necháme rozležet.

3

Masovou hmotu naplníme do tlačenkového střívka, na koncích dobře zavážeme. Vložíme do hrnce s vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hodiny.

4

Šunku necháme vychladnout, podáváme nakrájenou na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept