Nadívaný králík po auverňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaný králík po auverňsku
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 27294 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
10 g | Celer - nať |
120 g | Cibule |
100 ml | Koňak Armaňak |
1500 g | Králičí maso |
150 g | Ovarové ramínko vařené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
200 g | Prejt |
240 g | Rajčata |
50 g | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
100 g | Šunka od kosti |
5 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
750 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 192,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Králičí maso, Rajčata, Šalotka, Sůl, Šunka od kosti, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Koňak Armaňak, Ovarové ramínko vařené, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Prejt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaný králík po auverňsku postup přípravy receptu:
1 | Králíka omyjeme, vyjmeme játra, z kterých odstraníme žluč. |
2 | Játra pokrájíme na drobné kousky a smícháme s prejtem, dobře promícháme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. |
3 | Bobkový list na jemno nakrájíme, přimícháme k pokrájenému ovaru, přisypeme pokrájenou šunku, šalotku i cibuli. Vše necháme opět orestovat. |
4 | Dochutíme tymiánem a pepřem. Přilijeme koňak, přidáme vejce a dobře promícháme. |
5 | Takto připravenou nádivkou naplníme králíka a maso sešijeme. |
6 | Králíka zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme koření a víno a přivedeme k varu. |
7 | Poté králíka přendáme i s omáčkou do zapékací nádoby a necháme péct 120 minut při 180 °C. Pekáč zakryjeme pečícím papírem. |
8 | 20 minut před závěrem pečení přidáme k masu oloupaná a nakrojená rajčata. |
9 | Maso servírujeme ihned, dokud je dost teplé. |