Grilovaný steak z klokaní kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný steak z klokaní kýty
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 27359 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
200 g | Klokaní kýta |
20 g | Kompot brusinkový |
2 kávová lžička | Koření Hubert |
10 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 46,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 7,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klokaní kýta, Kompot brusinkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Hubert nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný steak z klokaní kýty postup přípravy receptu:
1 | Rozmražené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme olejem smíchaným s utřeným česnekem, posypeme kořením, položíme na sebe a pod fólií necháme v chladničce čtyři hodiny marinovat. |
2 | Marinované maso pečeme po obou stranách buď na grilu či na nepřilnavé pánvi. |
3 | Hotové steaky servírujeme na nahřáté talíře, zdobíme plátky citronu se lžičkou zavařených brusinek. |