Zelný salát se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát se žampiony
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 27374 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Žampiony - sterilované |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 93,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný, Sůl, Žampiony - sterilované, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hlávkové zelí najemno nakrájíme nebo nakrouháme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a sterilované žampiony. |
2 | Salát dochutíme solí, octem, olivovým olejem a nakonec vmícháme nasekanou petrželku. |