Vepřové kotlety na cidru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na cidru
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 27511 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
150 g | Jablka |
40 g | Máslo čerstvé |
24 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
12 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
260 g | Vepřové kotlety |
1000 ml | Víno jablečné |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 56,9mg |
Draslík | 516,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 140,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Jablka, Olej stolní, Sůl, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové kotlety, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na cidru postup přípravy receptu:
1 | Jablka, celer, žampiony a cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Máslo rozehřejeme společně s olejem, přidáme cibulku. Chvíli smažíme, poté přidáme kotlety. Smažíme do zlatavého odstínu, pak vsypeme zbytek zeleniny a jablka. Smažíme 4 minuty za stálého míchání. Vše poprášíme moukou a smažíme další 2 minuty. |
3 | Poté přisypeme koření, osolíme, opepříme a zalijeme cidrem. |
4 | Přiklopené necháme péct 45 minut při 200 °C. |
5 | Před podáváním odstraníme bobkový list a tymián a ihned servírujeme. |
Poznámka
Cidr je kvašené jablečné víno.