Jednoduchý recept

Pečená telecí játra

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27521

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Bránice
80 g Celer bulvový
1000 g Játra telecí
100 g Majonéza
2 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 245kJ
6% Sacharidy 20 g
40% Tuky 30 g
19% Sodík 383 mg
80% Bílkoviny 45 g

Pečená telecí játra postup přípravy receptu:

1

Vepřovou bránici namočíme do vody, poté jí vyjmeme a rozprostřeme na pracovní plochu.

2

Položíme na ni játra, osolíme, opepříme a pečlivě je do bránice zabalíme.

3

V zakryté nádobě necháme péct při 180 °C cca 60 minut.

4

Upečená játra necháme vychladnout a poté bránici odstraníme.

5

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.

6

Celer oloupeme a pokrájíme na menší kostičky, také uvaříme v osolené vodě.

7

Uvařené brambory, celer a jedno vejce rozmixujeme, osolíme a opepříme, smícháme se smetanou. Necháme vychladnout.

8

Plátky jater servírujeme se zeleninovým pyré a s majonézou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept