Jehněčí játra po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí játra po provensálsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27523 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
15 g | Estragon |
600 g | Játra jehněčí |
100 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
200 g | Špagety, Makarony |
2 špetka | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 586,5mg |
Draslík | 779,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Estragon, Játra jehněčí, Rozmarýn čerstvý, Špagety, Makarony, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí játra po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce, uvařené odložíme stranou. |
2 | Játra pokrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, posypeme trochou tymiánu, rozmarýnu a bazalky. |
3 | Vše osmahneme na 40 g másla. |
4 | Zbytek másla roztavíme, přisypeme zbytek bylinek, dobře promícháme, aby se pokryly máslem. Poté osolíme a opepříme. |
5 | Maso servírujeme na uvařených těstovinách přelité omáčkou z bylinek. |