Zapékané mleté jehněčí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané mleté jehněčí maso
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27583 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Jehněčí maso mleté |
400 g | Lilek |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
150 g | Rajčata |
10 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 96,4mg |
Draslík | 842,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí maso mleté, Lilek, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané mleté jehněčí maso postup přípravy receptu:
1 | Olej rozpálíme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, srpky rajčat, kousky žampiónů, nasekanou petrželku a maso. |
2 | Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 15 minut. |
3 | Lilky pokrájíme na kolečka, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. |
4 | Zapékací mísu vymažeme olejem, naplníme masovou směsí a navrch naskládáme lilek. |
5 | Vršek zasypeme parmezánem a strouhankou a pečeme 10 minut při 180 °C. |