Jednoduchý recept

Zapečený pórek s Mozarellou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 27910

Ingredience

1 šálek Bazalka
4 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
225 g Mozzarella
1 kávová lžička Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
900 g Pórek
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 472kJ
10% Sacharidy 35 g
23% Tuky 17 g
23% Sodík 458 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zapečený pórek s Mozarellou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si rozehřejeme gril a mezitím v osolené vodě uvaříme asi 6-10 minut doměkka bílé části omytých a očištěných pórků. Pozor – nerozvařit!

2

Uvařené pórky scedíme, poskládáme je do zapékací misky a poklademe čerstvými listy bazalky. Na ně poklademe na půl centimetru pokrájená kolečka mozarelly a opět poklademe lístky bazalky. Grilujeme 3-5 minut, dokud nám nezačne sýr lehce hnědnout.

3

Vedle v misce si připravíme zálivku z rozšlehaného octa s olejem, solí a pepřem, kterou pórky pokapeme. Podáváme hned s dobrým čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept