Zapečený pórek s Mozarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený pórek s Mozarellou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 27910 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 šálek | Bazalka |
4 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
225 g | Mozzarella |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
900 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 44,4mg |
Draslík | 633,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Mozzarella, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený pórek s Mozarellou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si rozehřejeme gril a mezitím v osolené vodě uvaříme asi 6-10 minut doměkka bílé části omytých a očištěných pórků. Pozor – nerozvařit! |
2 | Uvařené pórky scedíme, poskládáme je do zapékací misky a poklademe čerstvými listy bazalky. Na ně poklademe na půl centimetru pokrájená kolečka mozarelly a opět poklademe lístky bazalky. Grilujeme 3-5 minut, dokud nám nezačne sýr lehce hnědnout. |
3 | Vedle v misce si připravíme zálivku z rozšlehaného octa s olejem, solí a pepřem, kterou pórky pokapeme. Podáváme hned s dobrým čerstvým chlebem. |