Bažant pečený s bylinkami a grapefruitem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant pečený s bylinkami a grapefruitem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28528 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bažant obecný |
400 g | Brambory vařené |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
50 g | Cibule |
3 g | Estragon |
80 g | Grapefruity |
30 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Šalvěj čerstvá |
3 g | Saturejka |
150 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 931,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Brambory vařené, Cibule, Estragon, Grapefruity, Šalvěj čerstvá, Saturejka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant pečený s bylinkami a grapefruitem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, bylinky posekáme. Použijeme směs bylinek, ale nesmí chybět tymián, šalvěj, estragon a saturejka. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. |
2 | Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj omytého bažanta, dvě lžíce slaniny vložíme do bažanta, ostatní okolo něj do pekáče, posypeme solí, pepřem, přidáme polovinu plátků grapefruitu, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme asi 20 minut, až se víno téměř odpaří a kousky slaniny se smaží v másle, přisypeme cibuli, bylinky, přidáme zbytek grapefruitu, podlijeme vývarem a dopečeme. Bažanta často poléváme vypečeným tukem. |
3 | Bažanta naporcujeme a doplníme vařenými bramborami. Celý pokrm přelijeme šťávou s kousky slaniny a grapefruitu. |