Recept

Bažant pečený s bylinkami a grapefruitem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28528

Ingredience

600 g Bažant obecný
400 g Brambory vařené
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
50 g Cibule
3 g Estragon
80 g Grapefruity
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
3 g Saturejka
150 g Slanina vepřová
15 g Sůl
3 g Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé
300 ml Vývar drůbeží
5 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 193kJ
8% Sacharidy 29 g
52% Tuky 39 g
116% Sodík 2 g
75% Bílkoviny 42 g

Bažant pečený s bylinkami a grapefruitem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, bylinky posekáme. Použijeme směs bylinek, ale nesmí chybět tymián, šalvěj, estragon a saturejka. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.

2

Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj omytého bažanta, dvě lžíce slaniny vložíme do bažanta, ostatní okolo něj do pekáče, posypeme solí, pepřem, přidáme polovinu plátků grapefruitu, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme asi 20 minut, až se víno téměř odpaří a kousky slaniny se smaží v másle, přisypeme cibuli, bylinky, přidáme zbytek grapefruitu, podlijeme vývarem a dopečeme. Bažanta často poléváme vypečeným tukem.

3

Bažanta naporcujeme a doplníme vařenými bramborami. Celý pokrm přelijeme šťávou s kousky slaniny a grapefruitu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept