Křehké bramborové tyčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehké bramborové tyčky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28532 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
150 g | Brambory |
10 g | Kmín drcený |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Sádlo škvařené |
6 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 159,1mg |
Draslík | 370,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín drcený, Kypřicí prášek do pečiva, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehké bramborové tyčky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme a ještě horké dokonale rozmačkáme šťouchadlem. Na válu smícháme sádlo, mouku, sůl, prášek do pečiva, vejce a brambory. Uhněteme do hladkého těsta, které rozválíme a z placky rádlem nařežeme velmi úzké obdélníčky, které vyrovnáme na plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Možno použít jako přílohu k sýrům nebo jen jako pochutinu. |