Kvíčaly nadívané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvíčaly nadívané
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28606 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 g | Anglická slanina |
400 g | Bramborová kaše |
1 špetka | Jalovec |
50 g | Játra husí |
600 g | Kvíčala |
25 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Slanina vepřová |
30 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 98,2mg |
Draslík | 425,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bramborová kaše, Játra husí, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kvíčala, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kvíčaly nadívané postup přípravy receptu:
1 | Husí játra nakrájíme nadrobno, přimícháme strouhanku a najemno pokrájenou slaninu. Kvíčaly omyjeme a do každé vložíme lžíci této nádivky, ptáky osolíme, opepříme a zabalíme do tenkých plátků slaniny. |
2 | Ptáky vyskládáme do pekáčku, přidáme lžíci másla, špetku tymiánu a mletého jalovce, podlijeme vínem a dáme péct. Jakmile se víno téměř odpaří, podlijeme vývarem a dopečeme. |
3 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |