Kapr pečený na sušené šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr pečený na sušené šalvěji
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28765 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Kapr obecný |
20 g | Křen |
20 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Šalvěj sušená |
4 kávová lžička | Šťáva citrónová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 384,5mg |
Vláknina | 640,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Křen, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šalvěj sušená, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr pečený na sušené šalvěji postup přípravy receptu:
1 | Křen ustrouháme na jemném struhadle, kapra naporcujeme, připravíme si čtyři lžičky citronové šťávy a rozetřenou sušenou šalvěj. |
2 | Kapra osolíme, zakapeme citronovou šťávou, zasypeme šalvějí a v pekáči upečeme v troubě předehřáté na 190 °C. |
3 | Upečeného kapra na talířích posypeme strouhaným křenem a podáváme s vařenými brambory. |