Jelení řízky se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení řízky se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28785 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
20 g | Hořčice |
600 g | Jelení maso |
50 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
200 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 217,5mg |
Draslík | 888,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 156,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Jelení maso, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení řízky se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na 8 tenkých plátků, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu a sýr nakrájíme na plátky, petrželku posekáme. Vždy mezi dva plátky kýty vložíme plátek slaniny a plátek sýru, okraje zpevníme párátky a maso lehce potřeme pikantní hořčicí. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a takto připravené řízky zvolna osmažíme z obou stran. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší a pokrm posypeme posekanou petrželkou. |
Poznámka
1