Recept

Pikantní červená zvěřinová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28845
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Zvěřinový bujon
200 g Celer bulvový
40 g Celer - nať
3 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jalovec
600 g Jelení maso
500 g Kosti srnčí
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý celý
200 g Petržel kořen
40 g Petržel - nať
0,5 l Víno červené
1,5 l Voda pitná
30 g Zázvor celý
Pikantní červená zvěřinová polévka
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule červená
2 špetka Hřebíček mletý
3 ks Jablka
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
1,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno červené
2 špetka Zázvor mletý
400 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 951kJ
21% Sacharidy 74 g
176% Tuky 132 g
25% Sodík 494 mg
77% Bílkoviny 43 g

Pikantní červená zvěřinová polévka postup přípravy receptu:

1

Červené cibule a červená jablka oloupeme a omyjeme. Jablka pokrájíme na kostičky, cibuli rozpůlíme a pokrájíme na tenké proužky. Červené zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Malou červenu chilli papričku omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.

2

V hrnci si rozpálíme vepřové sádlo, zeleninu s jablkem zpěníme a pak pod pokličkou podusíme přibližně 7 minut.

3

Přilijeme 1 litr čistého zvěřinového bujonu, promícháme a pomalu vaříme přibližně 10 minut.

4

Po 5 minutách vaření polévku ochutíme červeným vínem, solí, mletým hřebíčkem a mletým zázvorem.

5

Nakonec do polévky zamícháme zakysanou smetanu a podáváme.

6

Zvěřinový bujon [28678]:

7

Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

8

Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

9

V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

10

Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

11

Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept