Jarní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2888 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
5 ks | Brambory |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 491,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní polévka postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, pokrájíme na kousky a dáme vařit do hrnce s vodou, osolíme. |
2 | Připravíme si jíšku z mouky a másla. Zalijeme ji studenou vodou a rozšleháme. Vlijeme do polévky, povaříme a nakonec přidáme pórek nakrájený na kolečka. |