Smažení pstruzi s mandlemi a petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažení pstruzi s mandlemi a petrželkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 28904 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
15 g | Mandle |
0,5 dl | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
300 g | Pstruh |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 677,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Mandle, Olej rostlinný, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažení pstruzi s mandlemi a petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme najemno, petrželovou nať drobně posekáme, citron nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Dva menší vykuchané pstruhy namočíme do mléka smíchaného se solí a pepřem a poté obalíme v mouce. V silnostěnné pánvi smažíme pstruhy na 20 gramech oleje. Z každé strany zhruba osm minut. Při smažení pstruhy nadzdvihujeme, aby se nepřipekli. Při obracení si počínáme velmi opatrně, aby se ryby nerozpadly. |
3 | V mezičase na zbytku oleje opečeme hoblinky mandlí. |
4 | Pstruhy na talířích zasypeme praženými mandlemi, sekanou petrželí, ozdobíme čtvrtkami citronu. |
Poznámka
Jako přílohu volíme vařené brambory.