Recept

Pečená červená řepa s bresaolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28935

Ingredience

zálivka
1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Křen
1 kávová lžička Ocet vinný
5 polévková lžíce Zakysaná smetana
Pečená červená řepa s bresaolou
100 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
6 hrst Rukola
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
18 ks Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,074 kcal
Kilojoule 4 493kJ
57% Sacharidy 207 g
12% Tuky 9 g
112% Sodík 2 g
72% Bílkoviny 41 g

Pečená červená řepa s bresaolou postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu naskládáme na arch alobalu, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme snítky tymiánu. Z alobalu vytvarujeme balíček, pevně uzavřeme, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut při 200 °C.

2

Upečenou řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a v míse pokapeme octem.

3

Z nastrouhaného křenu, zakysané smetany, vinného octa a citronové kůra a šťávy ušleháme zálivku.

4

Na každý talíř upravíme hrst omyté rukoly, zalijeme připravenou zálivkou a obložíme plátky řepy a bresaoly. Salát ozdobíme nakrájenou pažitkou a ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme malé červené řepy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept