Krupková polévka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupková polévka se zeleninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28963 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
30 g | Celer bulvový |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Krupky trhané |
400 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
10 g | Sůl |
50 g | Tuřín |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 506,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Sůl, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupková polévka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Krupky propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do vroucího vývaru, osolíme, opepříme a vaříme asi 30 minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev, celer, petržel, tuřín a brambory dobře očistíme a nakrájíme na kostičky. Přisypeme ke krupkám, vodu co se odpařila nahradíme přilitím mléka a vaříme 20 minut. |
2 | Polévku podáváme velmi teplou. |