Zapečený mrkvový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený mrkvový nákyp
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29019 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
1200 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
12 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 242,0mg |
Draslík | 62,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený mrkvový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, pokrájíme na kolečka a dáme vařit. |
2 | Uvařenou mrkev zcedíme a poté rozmixujeme na jemné pyré. |
3 | Přidáme smetanu, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a strouhanku. |
4 | Zapékací mističky vytřeme máslem, nalijeme do nich pyré a necháme 40 minut zapéct ve vodní lázni při 180°C. |