Smažené domácí hranolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené domácí hranolky
Smažené domácí hranolky
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29076 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1200 g | Brambory |
2500 ml | Olej slunečnicový |
6 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 826,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 171,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Smažené domácí hranolky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na 6 mm silná kolečka, ta rozkrájíme na jednotlivé hranolky. |
2 | Hranolky opláchneme pod vodou. Necháme okapat a osušíme ještě papírovým ubrouskem. |
3 | Olej rozehřejeme ve fritovacím hrnci na 140 °C a 10 minut v něm necháme hranolky smažit.Poté vyjmeme, necháme okapat. |
4 | Teplotu oleje zvýšíme na 185 °C a hranolky necháme ještě 2 minuty smažit. |
5 | Usmažené hranolky necháme opět okapat, poté osolíme a ihned podáváme. |