Žampiony se zeleninou a citronovým kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony se zeleninou a citronovým kuskusem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29195 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Citrony |
250 g | Cuketa |
30 ml | Dolin - Vermouth |
1 ks | Estragon |
300 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Kapary |
250 g | Kuskus |
200 g | Lilek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 118,6mg |
Draslík | 964,1mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Cuketa, Estragon, Hrášek, Kuskus, Lilek, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony se zeleninou a citronovým kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku, lilek a cuketu omyjeme, cuketu a lilek nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Citron omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. |
2 | Kuskus dáme do misky a přelijeme ho 1/4 l vroucí slané vody, přidáme 2 lžíce citronové šťávy, necháme 10 minut bobtnat. |
3 | Na pánvi rozpálíme máslo, bílé části cibulky na něm podusíme, přidáme cuketu, lilek a žampiony a dusíme 5 minut. Zředíme vermutem a necháme povařit. Přidáme hrášek, zelené výhonky jarní cibulky a polovinu smetany. Vše podusíme na mírném ohni asi 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru. |
4 | Kapary opláchneme. Bylinky omyjeme, lístky nasekáme nahrubo. V mixeru rozmixujeme bylinky se zbytkem smetany, žloutkem a kapary na pyré. Bylinkovou omáčku přidáme k zelenině a ohřejeme. Kuskus nandáme na připravené talíře, přelijeme zbytkem citronové šťávy a servírujeme se zeleninou. |